top of page

Naujos vakcinacijos gairės jau čia!


Skiepijimas yra pagrindinė COVID-19 ir gripo prevencijos strategija, gerinanti gyvenimo kokybę. Vakcinų nuo COVID-19 ir gripo vartojimas vienu metu yra saugus, padidina kiekvienos vakcinos įsisavinimą ir padidina apsaugą nuo abiejų ligų, teigiama naujose gairėse "Vakcinacijos optimizavimas kartu skiriant gripo ir COVID-19 vakcinas: Gairės vaistininkams", kurias FIP paskelbė rugsėjo 6 d.


Šiose gairėse daugiausia dėmesio skiriama abiejų vakcinų bendro vartojimo galimybėms ir tam, kaip vaistininkai gali prisidėti prie pasaulinės sveikatos stiprinimo.


Rekomendacijose aiškinama, kad nors reikia daugiau duomenų apie įvairių vakcinų derinių saugumą ir veiksmingumą, šiuo metu turimi duomenys patvirtina, kad vakcinos gali būti skiriamos kartu, kaip pabrėžiama Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtose gairėse. Gonçalo Sousa Pinto, FIP praktikos vystymo ir pertvarkymo vadovas ir vienas iš gairių autorių, sakė: "Daugelyje šalių vis dar nėra vaistinėse teikiamų vakcinų administravimo paslaugų. FIP ragina viso pasaulio vaistininkus propaguoti vaistinių vakcinų administravimo programas ir ieškoti teisėkūros būdų, kurie palengvintų jų įgyvendinimą. Ten, kur tokie teisės aktai jau yra priimti, propaguojant bendrą gripo ir COVID-19 vakcinų skyrimą vaistinėse, bus prisidėta prie skiepijimo nuo abiejų ligų apimčių gerinimo".


Gairės skelbiamos čia: https://www.fip.org/file/5227


bottom of page